Transparentnost Srbija u 2018. godini

Transparentnost Srbija sumirala je rezultate rada u 2018. godini. Evo šta smo, uz Vašu pomoć i podršku, u saradnji sa Vama i za Vas, radili u protekloj godini:

Na našem sajtu možete pogledati 230 inicijativa i analiza iz 2018. godine u istoimenoj rubrici. Među njima su naša istraživanja, analize, na srpskom i na engleskom, publikacije, izveštaji o realizovanim projektima, predlozi za usvajanje amandmana, izmene propisa, zahtevi i inicijative koje smo slali organima, njihovi odgovori, ili žalbe i tužbe koje smo podnosili.

U rubrici "Pod lupom" objavili smo 180 komenatra na korupcijske i antikorupcijske aktuelnosti.

Na Fejsbuk stranicu postavili smo gotovo 300 postova. Tokom 2018. smo imali 2.000 novih lajkova i godinu smo završili sa gotovo 35.000 lajkova

Sa medijima i javnošću smo redovno komunicirali. Prema našem pres klipingu, u 2018. u medijima je bilo 3.219 vesti o nama i našim aktivnostima ili izjava predstavnika TS.

Organizovali smo, ili smo učestvovali kao suorganizatori, na 18 konferencija, okruglih stolova ili konferencije za novinare. Objavili smo 16 saopštenja za javnost.

Redovno objavljujemo biltene o našim aktivnostima i izbor naših tekstova - do leta svakog petka, od jula smo prešli na mesečnu dinamiku.

Nismo zaboravili da je najvažnija dvosmerna komunikacija - sa vama smo komunicirali kroz stotine komentara na Fejsbuk postove, na koje smo odgovarali, preko direktnih poruka na Fejsbuku, preko mejlova, ali je glavna komunikacija sa građanima preko našeg Antikorupcijskog savetovališta koje je i ove godine imalo više od 2.000 javljanja (telefonski pozivi, mejlovi, pošta, lično, društvene mreže, na drugi način).

Prisutni smo i na Tviteru - na kraju godine imali smo više od 8.150 pratilaca, što je 1000 više nego na kraju 2017. godine.