Predstavljanje nezavisnog izveštaja koalicije prEUgovor o reformama u okviru poglavlja 23 i 24

Najnoviji Alarm - nezavisni izveštaj o napretku Srbije u sprovođenju politika u oblastima pokrivenim poglavljima 23 i 24 pristupnih pregovora sa Evropskom unijom koalicija prEUgovor predstaviće u utorak, 16. aprila 2019. u 11h u Medija centru (Velika sala, I sprat, Terazije 3, Beograd).

Vlada Republike Srbije je tokom prethodne godine bila posvećena ocenjivanju rezultata postignutih u okviru reformi obuhvaćenih poglavljima 23 i 24 i radila je na izmenama akcionih planova za ova dva najvažnija poglavlja. Zbog čega ni novi planovi neće dati bolje rezultate u odnosu na prethodne, zašto su izostali rezultati u oblasti borbe protiv korupcije, na koji način će zakonske izmene ugroziti reproduktivna i seksualna prava žena neke su od tema o kojima će se diskutovati na predstavljanju najnovijeg prEUgovor Alarma.

Na konferenciji će govoriti:

Diskusiju moderira: Bojan Elek, Beogradski centar za bezbednosnu politiku

Molimo Vas da prisustvo konferenciji potvrdite najkasnije do ponedeljka 15. aprila, imejlom na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili telefonom na broj 011/3287-226.

Konferencija je deo projekta „Nadzor javnih politika: prEUgovor prati reforme u poglavljima 23 i 24“, koji finansira Evropska unija. Organizaciju konferencije podržala je i Ambasada Kraljevine Holandije, u okviru MATRA programa.

O prEUgovoru

Koalicija prEUgovor je mreža organizacija civilnog društva osnovana radi praćenja politika koje se odnose na pregovore o pristupanju Srbije Evropskoj uniji, sa posebnim naglaskom na poglavlja 23 i 24. Cilj prEUgovora je da pomogne da se proces pridruživanja EU iskoristi za ostvarenje suštinskog napretka u daljoj demokratizaciji srpskog društva.

Koaliciju prEUgovor čine: ASTRA - Akcija protiv trgovine ljudima, Autonomni ženski centar (AŽC), Beogradski centar za bezbednosnu politiku (BCBP), Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS), Centar za primenjene evropske studije (CPES), Grupa 484 i Transparentnost Srbija (TS).

Glavni proizvod prEUgovora je polugodišnji izveštaj o napretku Srbije u poglavljima 23 i 24, a koalicija objavljuje i rEUformator - mesečni bilten posvećen dešavanjima u Srbiji i EU u oblastima koje pokrivaju ova dva poglavlja.

Aktivnosti prEUgovora možete pratiti na sajtufejsbuku i tviteru.