Joomla 3.2 Template by Justhost Complaints

Izrugivanje

Datum kreiranja: subota, 21 januar 2017

koridoriKoliko je stvarnost daleko od zakona najbolje se vidi kada dođe do sukoba partija ili ljudi koji su zajedno vladali. Izjava Velimira Ilića o tome da mu je bilo „obećano mesto direktora javnog preduzeća“, i pored toga što su čak dve Vlade, čiji je on bio član predložile zakone o javnim preduzećima (2012. i 2016. godine) koji nalažu da se direktori JP biraju na konkursima, sjajan je primer nadmoći političkih dogovora nad pravom.

Kokursi nisu ni raspisani ili nisu sprovedeni do kraja, ni 2013, ni nakon donošenja novog zakona, tokom 2016, tako da ova izjava samo potvrđuje da je odsustvo „političke volje“ glavni razlog tog izrugivanja prava i predizbornih obećanja. Odsustvo demantija ovih navoda, bilo od strane Vlade, bilo SNS predstavlja svojevrsnu potvrdu da su pravljeni ovi protivzakoniti dogovori. Još je opasnije to što nema reakcije javnog tužilaštva na javno saopštene optužbe za korupciju i uništavanje dokaza u JP „Koridori Srbije“.

Sve dok građani i mediji ne shvate da ovo nije samo stvar političkih interesa i pregrupisavanja, kao što se sada posmatra, već tema koja mora da se istera na čistac sa stanoviša vladavine prava, nećemo postati normalno društvo.   

Komentar programskog direktora TS Nemanje Nenadića za dnevni list Danas