Joomla 3.2 Template by Justhost Complaints

Državni funkcioneri u stranačkoj kampanji

Datum kreiranja: petak, 15 septembar 2017

vesic sns beogradDržavni funkcioneri često nastupaju kao stranački kadrovi i to ne samo u izbornoj kampanji. Gradski menadžer Beograda Goran Vesić je tako, na gradilištu kineskog kulturnog centra, novinarima i stranoj delegaciji pojasnio ko gradi u prestonici: "Srpska napredna stranka iza sebe ima rezultate, za ove tri i po godine smo uradili u Beogradu više nego što je urađeno decenijama unazad“.

Ministar Nebojša Stefanović ove nedelje je "zamenom" stranačke i državne funkcije opravdao to što je u aprilu, na konferenciji u ministarstvu, pokazivao fotografije pojedinih učesnika tadašnjih uličnih protesta u Beogradu.

"Ja sam to dao kao funkcioner Srpske napredne stranke i to sam video i naučio sam od naših kolega iz Evrope. Oni kažu mi imamo dva šešira, sad govorim sa mojim drugim šeširom. To sam naučio od njih i sad govorim kao ministar, a zakon kaže da samo treba da bude jasno diferencirano da li govorite kao političar ili kao stranački funkcioner, objasnio je Stefanović.

Menjanjem šešira Stefanović je, objašnjavaju u Transparentnosti Srbija, zadovoljio samo jedan zakonski kriterijum - naglasio u kom svojstvu govori.

"Sporno je da li je zadovoljio i drugi. Da li, drugim rečima, on uopšte sme da u prostorijama državnog organa u prilici koja se tiče nekih aktivnosti ministra istovremeno daje neke izjave koje se odnose samo na politička pitanja", pita Nemanja Nenadić iz Transparentnosti Srbija.

Što se tiče Gorana Vesića, on nije ispunio nijedan od pomenutih kriterijuma, pa Transparentnost Srbija očekuje da reaguje Agencije za borbu protiv korupcije i utvrdi da li je gradski menadžer prekršio zakon.

foto: https://goo.gl/uzrVvs