Direktor BIA objasnio kako do mesta u Nadzornom odboru

Datum kreiranja: nedelja, 24 decembar 2017

jv brat gasicJužne vesti izveštavaju kako je posle otvaranja Kliničkog centra u Nišu (o čemu smo već pisali u vezi sa kršenjem pravila o javnim nabavkama i zloupotrebom za političku promociju) promenjen i čelnik nadzornog odbora te ustanove.

Promena je izvršena bez obrazloženja, a za novog predsednika NO imenovan je rođeni brat direktora BIA, Bratislava Gašića. U želji da odagna svaku odgovornost sa sebe zbog tog neobičnog ishoda, B. Gašić je u stvari optužio ministra zdravlja:

„Ja tu informaciju nemam. Najiskrenije, to morate da pitate Lončara. On (Boban Gašić) i Lončar se druže, prijatelji su, ali ja nemam tu informaciju“ - kaže Gašić. Bilo da direktoru Gašiću javnost veruje da nije znao ili ne, daleko je važnije pitanje način odlučivanja o tome ko će vršiti bitne javne funkcije. U ovom slučaju, sasvim uverljivo zvuči da je prijateljstvo sa resornim ministrom (o čemu je objavljena informacija iz izvora za koji se može očekivati da je najinformisaniji) bilo bitnije od kvalifikacija novog čelnika NO Kliiničkog centra (o kojima nisu objavljene pouzdane informacije).