Joomla 3.2 Template by Justhost Complaints

Ispravka navoda u listu Danas

Transparentnost Srbija uputila je listu Danas zahtev za ispravku navoda u kojima je sagovornik lista netačno predstavio podatke Transparency International.
 
Poštovani,
 
u broju od 22.5.2015. kao i na internet stranici http://goo.gl/5rUJPL, u okviru intervjua je navedena i sledeća izjava g. Bojana Pajtića, predsednika DS: "...a korupcija je prema "Transparensi internešenelu" gora nego ikada".
 
Ako se u ova izjava g. Pajtića odnosi na Indeks percepcije korupcije (CPI) koji objavljuje Transparency International, međunarodna organizacija čiji smo mi deo, ona nije tačna. Tačno je da u rangiranju Srbije na ovom indeksu nema bitnih promena još od 2007. godine (pomeranja u poslednjih sedam godina su minimalna ili ih uopšte nema). Između 2003. i 2007. je postojao trend sporog poboljšavanja rezultata. Srbija (SRJ) je najlošije ocenjena u indeksu koji je objavljen 2000. godine, a za 2001. i 2002, kao ni pre 2000. godine SRJ nije bila rangirana zbog nedovoljno podataka. Detaljniji podaci o CPI za Srbiju se mogu naći na adresi: http://www.transparentnost.org.rs/index.php/sr/istraivanja-o-korupciji/indeks-percepcije-korupcije-cpi
 
Transparentnost - Srbija
Beograd, 23.5.2015.