Joomla 3.2 Template by Justhost Complaints

Izveštaj o napretku Srbije u poglavljima 23 i 24

Koalicija prEUgovor Vas poziva na konferenciju

PREDSTAVLJANJE NEZAVISNOG IZVEŠTAJA O NAPRETKU SRBIJE U POGLAVLJIMA 23 I 24 PREGOVORA SA EU

20. maj 2016. godine u 11:30 časova, Medija centar (Terazije 3, I sprat, velika sala)

Koalicija prEUgovor će predstaviti najnoviji nezavisni izveštaj o napretku Srbije u sprovođenju politika u oblastima pravosuđa i osnovnih ljudskih prava (Poglavlje 23) i pravde, slobode i bezbednosti (Poglavlje 24) na konferenciji u Medija centru u petak, 20. maja s početkom u 11:30 časova.

Pored ključnih preporuka za napredak u poglavljima 23 i 24 pregovora o članstvu u Evropskoj uniji, posebno će biti analizirano šta “slučaj Savamala” govori o stanju vladavine prava, koliko je (ne)transparentno finansirana izborna kampanja, kao i rodna ravnopravnost u okviru Poglavlja 23. Na skupu će biti predstavljene i istraživačke priče koje su nastale u okviru projekta koalicije prEUgovor.

Govoriće:

  • Predrag Petrović, Beogradski centar za bezbednosnu politiku;
  • Nemanja Nenadić, Transparentnost Srbija;
  • Tanja Ignjatović, Autonomni ženski centar;
  • Ivana Jeremić, Centar za istraživačko novinarstvo Srbije;
  • Milan Aleksić, Centar za primenjene evropske studije;

Moderatorka:Sonja Stojanović Gajić, Beogradski centar za bezbednosnu politiku.

Molimo vas da prisustvo skupu potvrdite najkasnije do četvrtka, 19. maja, u 17 časova, mejlom na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili telefonom na broj 011/3287-226.

Koalicija prEUgovor je formirana sa ciljem da nadgleda sprovođenje politika iz oblasti pregovora o pristupanju Srbije EU, sa akcentom na poglavljima 23 i 24. Misija prEUgovora je da predlaže mere za unapređenje stanja u oblastima koje su teme pregovora, koristeći proces EU integracija za ostvarenje suštinskog napretka u daljoj demokratizaciji Srbije.

Koaliciju prEUgovor čine: ASTRA-Akcija protiv trgovine ljudima, Autonomni ženski centar (AŽC), Beogradski centar za bezbednosnu politiku (BCBP), Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS), Centar za primenjene evropske studije (CPES), Grupa 484 i Transparentnost Srbija (TS). Aktivnosti prEUgovora možete pratiti i na zvaničnoj Fejsbuk stranici i Tviternalogu