Nevidljiva ostavka

Datum kreiranja: nedelja, 03 jun 2018

opstina kula sajtDok nacionalni mediji izveštavaju o ostavci predsednika opštine Kula, http://rs.n1info.com/…/Predsednik-opstine-Kula-podneo-ostav… , koja je usledila nakon što je skupštinska većina odbila predlog Agencije za borbu protiv korupcije da se ovaj funkcioner razreši, o tome na zvaničnoj prezentaciji kulske opštine nema ni slova.

Prema novinarskom mišljenju, "sva je prilika da Videkanjić odluku nije doneo samoinicijativno", već na preporuku vrha stranke. Predsednik opštine Kula je inače "sklapao višemilionske ugovore sa firmom rođenog brata, a supruzi je dodelio stotine hektara državnih oranica." Međutim, odbornici su listom stali iza njega kada se postavilo pitanje postupanja po preporuci za razrešenje koju je dala Agencija.

O ostavci ne govori ni sam predsednik opštine, ni odbornici, ni čelnici SNS. Neposredno pre ostavke, Videkanjić je smenjen sa funkcije predsednika Opštinskog odbora SNS. Potpredsednik te stranke, Miloš Vučević kaže: "Ja nisam rekao da sad nismo stali iza njega ni da smo ga kritikovali, već da će biti promena u SNS. Činjenica da je podneo ostavku vam govori da li jesmo illi nismo zadovoljni njegovim radom".

Novinari podsećaju da je za četiri godine vlasti, Videkanjić drastično uvećao imovinu svoje porodice. "U tandemu sa rođenim bratom Zoranom, postao je vlasnik opreme nekoliko stečajnih dužnika i više od 8.000 kvadratnih metara stambenih, poslovnih i proizvodnih objekata. Perici Videkanjiću mesto predednika opštine prva je javna funkcija koju je obavljao, a opozicija ga je u više navrata nazivala produženom rukom kontroverznog lokalnog biznismena Nikole Džombe."

U međuvremenu, posetioci moderne i ažurne internet prezentacije opštine Kula žive u blaženom neznanju da se išta od ovoga dešava. Na tom sajtu nema ni traga informacije o ostavci, a građani se pozivaju da postave pitanje svom predsedniku opštine - Perici Videkanjiću.