Joomla 3.2 Template by Justhost Complaints

CINS i BIRN prenose detalje iz ugovora sa Etihadom

Datum kreiranja: četvrtak, 07 avgust 2014
airserbia2"Iz dokumenta koji se zove Strateški plan 2014-2016, na koliko je i oročeno učešće „Etihada“ u pokušaju oživljavanja srpskog avio prevoznika, saznajemo da Vlada Srbije mora da obezbedi najmanje 326 miliona dolara u početnoj fazi, verovatno u tri godine, da bi pokrila troškove, a da pored toga investira dodatni novac u ono što bi trebalo da bude zdravo preduzeće.

Pored ovoga, Vlada se obavezala da floti Air Serbia ustupi jedan od dva terminala na ekskluzivno korišćenje, da jedan hangar „Jat Tehnike“ pripadne „Air Serbia“, da obezbedi povlašćenu cenu kerozina kod NIS-a tako što će se u potpunosti odreći akcize čime se cena smanjuje za pola i da sve moguće potencijalne poverioce namiri iz budžeta Republike Srbije.

Partner iz UAE obavezao se da uplati 40 miliona dolara u 2013. godini i da u periodu 2014-2016. godine uloži do 60 miliona dolara, da donese znanje upravljanja kompanijom i da iskoristi svoje jedanaestogodišnje iskustvo iz avio saobraća u unapređenje položaja „Air Serbia“ na globalnom nivou."