Izrada LAP Novi Pazar - tematske sednice za oblasti 1, 2, 3 i 4

Transparentnost Srbija poziva sve zainteresovane da se uključe u izradu Lokalnog antikorupcijskog plana za grad Novi Pazar.
Poziv se odnosi na pojedince, predstavnike udruženja, asocijacija, sve koji imaju sugestije u vezi sa sledećim oblastima: (1) usvajanje propisa u organima jedinice lokalne samouprave, (2) sukob interesa na lokalnom nivou, (3) zaštita uzbunjivača, prijave i predstavke korisnika usluga na rad službenika i organa jedinice lokalne samouprave i (4) upravljanje javnim preduzećima, ustanovama, službama i organima jedinice lokalne samouprave.
O tačkama (1) i (2) raspravljaće se na sednicama radne grupe u utorak, 2. oktobra u 9, odnosno u 11h, a o tačkama (3) i (4) u sredu, 3. oktobra, u 9, odnosno 11h. Sednice se održavaju u Svečanoj sali u Kulturnom centru.
Na antikorupcijskom planu radi radna grupa koju čine predstavnici gradske uprave i jedan predstavnik udruženja odnosno pojedinaca koji se odazvao na javni poziv. Podršku izradi LAP-a pruža organizacija Transparentnost Srbija (članica globalne organizacije Transparency International), a u okviru projekta koji je podržala Agencija za borbu protiv korupcije.
LAP se radi u skladu sa Modelom koji je izradila Agencija za borbu protiv korupcije. Izrada podrazumeva učešće
predstavnika organizacija civilnog društva ili pojedinaca u radnoj grupi, ali i učešće predstavnika svih zainteresovanih
strana.
To podrazumeva da će radna grupa na svojim tematskim sednicama razmatrati oblasti iz Modela, a pojedinci, koji su stručni i zainteresovani za te oblasti dobiće priliku da se uključe u rad i iznesu svoje predloge.
Stoga Transparentnost Srbija poziva da se uključite u rad. Za dodatne informacije: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Model Lokalnog antikorupcijskog plana možete preuzeti sa sajta TS: http://www.transparentnost.org.rs/images/dokumenti_uz_vesti/Model-LAP-a.pdf