Nagradni konkurs za učenike kragujevačkih osnovnih i srednjih škola

ЛОКАЛНИ АНТИКОРУПЦИЈСКИ ФОРУМ ГРАДА КРАГУЈЕВЦА

РАСПИСУЈЕ

НАГРАДНИ KOHKУPC ЗА УЧЕНИКЕ ОСНОВНИХ И СРЕДЊИХ ШКОЛА НА ТЕМУ

„МОЖЕШ ДА КУПИШ ЗВАЊЕ, АЛИ НЕ И ЗНАЊЕ“

 

 

Директорима основних и средњих школа

Професорима српског језика и књижевности

Професорима Грађанског васпитања

Професорима ликовне културе

Поштовани,

Локални антикорупцијски форум града Крагујевца вас позива да узмете учешће у наградном конкурсу „Можеш да купиш звање, али не и знање“.

Локални антикорупцијски форум, независно радно тело именовано одлуком Скупштине града Крагујевца које, поред праћења реализације мера из Локалног антикорупцијског плана града Крагујевца, промовише иницијативе за сузбијање корупције у локалној заједници, поводом Дана града, 6. маја, организује наградни конкурс на коме ће основци и средњошколци промишљати о корупцији и непотизму.

Конкурс се организује уз подршку Града Крагујевца, Пројекта за одговорну власт Америчка организације за међународни развој (УСАИД) и организације Транспарентност Србија.

ШТА ПОДРАЗУМЕВА НАГРАДНИ KOHKУPC

Потребно је да на тему „МОЖЕШ ДА КУПИШ ЗВАЊЕ, АЛИ НЕ И ЗНАЊЕ“ пошаљеш свој литерарни или ликовни рад.

  1. ЛИТЕРАРНИ РАД (500 - 1600 карактера)

Подели са нама свој став о томе да ли је у реду ако неко без много труда и учења лако дође до дипломе и звања, а да то звање не прати знање које је потребно за обављање одређеног посла. Ако сте чули за неке примере из своје околине да су се користила познанства или рођачки односи, посао који се ради или утицај да се дође до добрих оцена, да се упише жељена школа или да се запосли, напишите нам шта мислите о томе, какве то последице има и да ли то може и другачије. Да ли видите своју генерацију као лидере промена која може да стане на пут таквом понашању и која ће ценити и знање и звање?

  1. ЛИКОВНИ РАД

На исту тему можеш да одговориш и својим ликовним радом у било којој техници (цртање, бојење, мозаик, цртање у различитим програмима на рачунару)

УСЛОВИ KOHKУPCA

*          Потребно је да си ученик петог, шестог, седмог или осмог разреда основне или средње школе на територији града Крагујевца.

*          Потребно је да у наведеним формама искажеш лично искуство и мишљење о теми и о питањима која сматраш важним за задату тему.

*          Придржавај се ограничења у броју карактера (од 500 до 1600); користи тип слова Times New Roman, величина 12, проред 1,5.

*          Можеш да конкуришеш само једним радом.

*          Жири ћe посебно вредновати оригиналност, конструктиван приступ и лични

печат.

КАДА ДА ПОШАЉЕШ РАД

Конкурс ћe бити отворен од 22.03. до 10.04.2021. године

KAKO ДА ПОШАЉЕШ РАД

Литерарне радове можеш послати одштампане или у електронској верзији (Word doc, PDF, JPG). Ликовне радове можеш да доставиш у оригиналу или у дигиталној форми.

на адресу Локалног антикорупцијског форума Града Крагуејвца:

Трг слободе 3 , 34000 Крагујевац, канцеларија 114 (за конкурс)

или на e-mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Обавезно наведи личне податке:

име и презиме, школа и разред, наставник ментор, телефон, e-mail

 

НАГРАДЕ

Након разматрања свих пристиглих радова који испуњавају услове, жири ћe их поделити у две rpyпe: млађи (од V до VIII разреда основне школе) и старији узраст (од I до IV разреда средње школе). Биће додељене прва, друга и трећа награда у обе категорије у виду вредних наградних ваучера, као и друге награде за учеснике.

 

ВАЖНО!

Поводом Дана града биће организована свечана додела награда, а зависности од епидемиолошких услова, биће приређена и изложба радова.

 

LAF KG LIkovni i literarni konkurs poster m