Joomla 3.2 Template by Justhost Complaints

Lebanski pravobranilac

Datum kreiranja: četvrtak, 26 novembar 2015

LebaneIgorCvijeticJavni pravobranilac opštine Lebane Igor Cvetanović podneo je krivičnu prijavu protiv predsednika svoje opštine, Gorana Janjića. U medijskom prilogu se može čuti da je prijava podneta zbog zloupotrebe službenog položaja, da je "šteta 1,7 miliona dinara" koji su uplaćeni "privatnoj firmi", da je podnošenje krivične prijave bilo njegova dužnost, te da je predsednik opštine nakon toga smenio pravobranioca. http://goo.gl/uJsZrM

Međutim, informacija o kakvoj vrsti pravnog posla se radi (npr. javna nabavka, subvencija ili nešto treće) i kakvoj vrsti zloupotrebe, ne čuje se u ovom prilogu, niti se pominje po drugim vestima. Zbog toga je TS zatražila ove podatke zahtevom za pristup informacijama.

Inače, na internetu smo uspeli da pronađemo informaciju i da je Cvetanovića na funkciju javnog pravobranioca postavilo Opštinsko veće, na predlog predsednika opštine 18. februara ove godine, kao i to da je konkurs za novog pravobranioca raspisan sredinom oktobra. Informaciju o razrešenju i razlozima za to, nismo uspeli da nađemo.