Joomla 3.2 Template by Justhost Complaints

Suptilno umeće skretanja sa teme

Datum kreiranja: petak, 08 april 2016

sinisa mali 220813Na novinarsko pitanje o zapošljavanju „lažnog Norvežanina“ u gradskim službama i preduzećima, gradonačelnik Beograda Siniša Mali odgovara da je "Stenberg, kad se zapošljavao u gradsku upravu, dao sve validne papire i izvod iz državljanstva i validnu ličnu kartu i na tome se sve ono što gradska uprava može da uradi završava".

Iako se neretko dešava da se novinari kada pišu o nekom događaju ne pogode suštinu problema, veština aktuelnog gradonačelnika Beograda da umesto o suštinski problematičnim stvarima odgovara na nešto što nije ni bilo sporno ih nadilazi.

Tako je, svojevremeno, na osporavanje načina odabira investitora za „Beograd na vodi“, gradonačelnik pričao o tome kako prostor u priobalju Save ne bi bio očišćen od đubreta da nije ovog projekta. Sada, u slučaju u kojem je suštinski sporan način na koji se dolazi na odgovorne funkcije u gradskoj upravi i gradskim javnim preduzećima („po preporuci pomoćnika gradonačelnika“) a državljanstvo i poreklo osobe samo bizaran element priče, gradonačelnik daje odgovor o tome da su papiri o državljanstvu bili „čisti“.

Možda će narednih dana gradsku upravu u Beogradu zapljusnuti talas zainteresovanih kandidata za zaključivanje „ugovora o privremenim i povremenim poslovima“, mesta u nadzornim odborima i druge položaje u javnim preduzećima, koji će dostaviti „izvod iz knjige rođenih i kopiju lične karte“.