Joomla 3.2 Template by Justhost Complaints

Zašto su još izborne kampanje dobre

Datum kreiranja: utorak, 12 april 2016
sg nis jvPre nekoliko dana smo komentarisali kako može biti i neke koristi od predizbornog ministarskog špartanja Srbijom, na primeru uočavanja da izvođači radova na rade svoj posao. Iz Niša nam dolazi odličan primer kako sučeljavanja „bivših“ i „sadašnjih“ donose i podatke koji bi trebalo da budu zanimljivi ne samo biračima, već i državnom revizoru i javnom tužiocu.
U raspravi o izveštaju Državne revizorske institucije za 2014. godine, opozicija je ukazivala na ono šta piše u tom izveštaju, dok je vlast ukazivala na ono što piše u izveštaju za 2010. godinu, kada je sadašnja opozicija bila vlast.
Raspravljalo se o tome da li konstatacija iz 2010. da je sproveden postupak javnih nabavki suprotno Zakonu o javnim nabavkama znači da su sredstva nenamenski trošena, a bivši gradonačelnik (Miloš Simonović DS) najavio je da će tužiti aktuelnog (Zoran Perišić, SNS).
Kada je Perišić optužio Simonovića za konkretnu nepravilnost . tvrdeći da je rekonstrukciju hale Čair radilo preduzeće čija to nije delatnost i da je to "očigledan primer nameštanja tendera", Simonović je uzvratio optužbom da ni aktuena vlast nije poštovala tendersku proceduru, pa je tako javna nabavka za stolice za istu halu raspisana tek nakon njihove kupovine.
I sudeći po medijskim izveštajima, baš kada se zagrebalo po konkretnim nepravilnostima, rasprava se završila.
 
Inače, sednicu na kojoj se raspravlja o izveštaju DRI ne prenosi nedavno privatizovana niška televizija. Posle gotovo 20 godina, ta praksa je prekinuta prošle jeseni. Predstavnici lokalne vlasti kažu da Uprava za kulturu nije završila proceduru ugovaranja sa onima koji treba da prenose sednice parlamenta i da bi od naredne sednice trebalo da bude prenosa.