Joomla 3.2 Template by Justhost Complaints

Funkcionerska kampanja u izbornoj tišini

Datum kreiranja: subota, 01 april 2017

secenjetrakeU četvrtak, poslednjeg dana pred izbornu tišinu, najviši državni  funkcioneri - ministri i državni sekretari, imali su 14 promotivnih aktivnosti, tempiranih tako ne bi li se izveštaji pojavili u novinama u petka. A prvog dana izborne tišine spremljene su brojne aktivnosti funkcionera i za elektronske medije - ne računajući one na nižim položajima, čak devet ministara pojavilo se na 12 događaja u petak 31. marta (neki poput Aleksandra Vulina i Mladena Šarčevića na po tri događaja, a na nekim svečanostima su se pojavljivala i po dva ministra), 

Tog dana zapazili smo i jedan posebno upečatljiv primer promotivne aktivnosti - predsednik opštine Ćuprija i direktor Direkcije za republičku imovinu potpisali su ugovor  o preuzimanju atletske staze koja je korišćena za Evropsko atletsko prvenstvo održano početkom marta u Kombank areni u Beogradu. Predsednik Atletskog saveza Srbije iskoristio je priliku da zahvali Vladi Srbije "na čelu sa premijerom Aleksandrom Vučićem" što su odlučili da doniraju stazu sa EP upravo Ćupriji. 

Ono što je zanimljivo je da se ugovor potpisuje na dan izborne tišine, iako je prvenstvo završeno 25 dana ranije, a izgradnja dvorane u koju će biti smeštena staza nije još počela. U Tanjugovoj vesti iz Ćuprije navodi se da izgradnja "počinje uskoro", ali smo pre četiri nedelje od predsednika opštine Ćuprija mogli da čujemo da počinje u septembru i da će izgradnja biti gotova u avgustu 2018. godine.

Tada je, inače, predsednik opštine pojasnio i  kako je odlučeno koji grad će doboti stazu: "Ćuprija nije bila jedina u konkurenciji da dobije stazu i prateću opremu korišćenu na Evropskom prvenstvu. "Tu su bili i Niš, Kragujevac, Novi Pazar, Novi Sad, ali smo uspeli da se dogovorimo sa predsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem, kada je dolazio na otvaranje fabrike Jurofajber, da tu dvoranu dobije baš Ćuprija".