Joomla 3.2 Template by Justhost Complaints

Prikupljanje pomoći za novinara kome je zapaljena kuća

Datum kreiranja: četvrtak, 13 decembar 2018

pomoc zigSlavko Ćuruvija fondacija je pozvala novinarske i nevladine organizacije i udruženja, kao i sve druge organizacije i građane, da uplate dobrotvorne priloge za pomoć novinaru iz Grocke Milanu Jovanoviću kome su nepoznati napadači zapalili kuću.

Prvobitni cilj akcije, da se skupi 100.000 dinara za lekove, inhalator, aparat za kiseonik, hranu i garderobu ostvaren je za samo osam sati, a kako se navodi na sajtu https://www.donacije.rs/projekat/milanjovanovic/ , preko kojeg se sakuplja pomoć, sada se sakuplja 500.000 za druge urgentne potrebe Milanove porodice - hranu, garderobu, ličnu higijenu, i pravno-administrativne troškove. Naravno, realne potrebe porodice prevazilaze i taj iznos, najpre zbog dugoročnog rešavanje stambenog pitanja, o čemu će javnost biti obaveštena preko sajta www.donacije.rs

„Neko je pokušao da ubije 70-ogodišnjeg novinara iz Grocke Milana Jovanovića, koji je pisao o korupcionaškim aferama. Zapalili su njegovu kuću, a život mu je spasila njegova supruga. Izgorelo im je sve. Čak i aparat za kiseonik bez kojeg teško diše, kao i lekovi koje pije kao težak srčani bolesnik i astmatičar“, navode u fondaciji Slavka Ćuruvije.

Jedan od urednika informativnog portala Žig info iz Grocke Željko Matorčević izjavio je da su i on i njegov kolega Milan Jovanović u više navrata prijavljivali pretnje tužilaštvu u Beogradu ali da im niko nikada nije odgovorio da li je istraga sprovedena niti da li je bilo nekih rezultata.

U oktobru je portal Žig info objavio da je Matročević napadnut i da mu je slomljena jagodična kost.

Transparentnost Srbija je 2017. godine prenela navode ovog portala u vezi sa nezakonitim finansiranjem vladajuće SNS u Grockoj.

Insajder je pre dva meseca podsetio na još neke zanimljive teme kojima se ovaj portal bavio.