Joomla 3.2 Template by Justhost Complaints

100 evra u predizbornoj kampanji

Datum kreiranja: ponedeljak, 25 maj 2020

n1 100 evraPenzionerima u Srbiji je najpre isplaćena jednokratna pomoć od 4.000 dinara, a onda im je na račune leglo i 100 evra, kao podrška za prevazilaženje krize izazvane koronavirusom. Ovih dana na kućne adrese stiže im i pismo iz Srpske napredne stranke, sa sve sloganom "Za našu decu", koje potpisuje Aleksandar Vučić lično. Iako sve to već viđeno, ovoga puta upada u oči činjenica da vladajuća stranka zasluge za isplaćene novčane iznose pripisuje sebi. B

ilo je očekivano, a naivno ne predvideti, da će se pomoć penzionerima eksploatisati u predizbornoj kampanji, kaže za N1 Zlatko Minić iz organizacije Transparentnost Srbija."U celom tom pismu se nigde ne pominje Vlada Srbije, ono se bavi rezultatima SNS i praktično se prisvaja sve što je rađeno. U pismu se samo na jednom mestu pominje država, i to praktično kao država koja je svojim marljivim radom obezbedila da "mi" - a to su potpisnici Aleksandar Vučić i SNS, podele 100 evra i 4.000 dinara penzionerima", kaže Minić.

Pitanje, takođe sporno, a staro koliko i prethodna Vučićeva pošiljka je, dodaje Minić, odakle SNS-u adrese i podaci o svim penzionerima."To je u stvari samo potvrda da su institucije u ovoj zemlji postale kulise koje služe ili za unutrašanju upotrebu ili za prikazivanje privida postojanja institucija međunarodnoj zajednici, Briselu ili kome već, a da su one zapravo na aparatima... Možda na ovim aparatima koje je predsednik nadljudskom borbom nabavljao, ili da eventualno samo služe za potrebe da se nabave adrese, da se nabave podaci koji su potrebni upravo stranci i njenom predsedniku", dodaje.