Joomla 3.2 Template by Justhost Complaints

Promocija pred građanima umesto informisanja građana

Datum kreiranja: ponedeljak, 25 septembar 2017

mup skodeMUP je na veoma vidljiv način promovisao nabavku 710 novih patrolnih automobila. Ubrzo potom, predsednica Vlade, na pitanje o tome "zašto Škoda, a ne "Fijat" iz Kragujevca" odgovara: "Ko je pobedio na javnoj nabavci od njega kupujemo, ne praktikujemo protekcionizam". Niko se izgleda nije setio da upita "koja javna nabavka", jer to u ovoj stvari nije ni najmanje jasno.

Naime, tendera za ovu nabavku nema, ili se on makar ne može jasno raspoznati ni na Portalu javnih nabavki, ni na sajtu MUP-a. Postoje na Portalu podaci o tome da je još 30. juna 2016. godine zaključen ugovor o nabavci patrolnih vozila, ali je nejasno da li su to ovi automobili ili neki drugi jer nije objavljeno ni koliko se vozila nabavlja ni koja je okvirna cena. Da stvar bude čudnija, obaveštenje o zaključenom ugovoru se nadovezuje na poziv za podnošenje prijava i konkursnu dokumentaciju koji su objavljeni još 26. novembra 2015. godine, a u međuvremenu je MUP vršio nabavke vozila koje nisu bile obavijene ovim stepenom tajnosti.  

Zbog svega toga, MUP duguje javnosti informacije o tome šta se ovde zaista dogodilo. Čak i u slučaju da neki od podataka treba da se sakrije, to sigurno ne važi za celokupnu tendersku dokumentaciju.