Joomla 3.2 Template by Justhost Complaints

Lažima i uvredama Vesić brani izigravanje zakona

Datum kreiranja: utorak, 03 avgust 2021
Programski direktor Transparentnosti Srbije Nemanja Nenadić reagovao je na podmetanje, laž i uvredu koje je izneo zamenik Zorana Radojičića u izjavi za jedan beogradski tabloid:
 
Zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić, izjavio je „Nemanja Nenadić ući će u istoriju kao osoba koja bi da protera Novaka Đokovića iz Srbije!“, što ne samo da nema nikakve veze sa istinom, već je uvredljivo i izlaže me ozbiljnoj opasnosti. Naime, lako se može desiti da neko poveruje Vesiću, jer čitaoci nisu prethodno imali priliku da pročitaju analizu koju je objavila Transparentnost Srbija na temu tzv. „javnog nadmetanja“ za zakup sportskog centra na Dorćolu u narednih 20 godina. https://www.transparentnost.org.rs/.../12051-namesteno...
 
To nadmetanje je bilo namešteno za jednu firmu (organizatora ovogodišnjeg Serbia Open, čiji je direktor bio Đorđe Đoković). Za zakup bazena i teniskih terena je mogla da konkuriše samo firma registrovana u Srbiji, koja je organizovala tačno određenu vrstu teniskih turnira (ATP250 ili WTA250) u proteklih godinu dana. Koliko je to apsurdno vidi se po tome što bi, na primer, organizator Vimbldona ili Rolan Garosa, na osnovu tog uslova bio nepoželjan zakupac za Grad Beograd.
 
Isti uslov je važio čak i za zakupca koji uopšte ne bi bio zainteresovan za teniske terene, već samo za bazene!
 
Dakle, analiza Transparentnosti se uopšte ne bavi Novakom Đokovićem, pa čak ni njegovim rođacima koji posluju u Srbiji, već izigravanjem zakona od strane Komisije za poslovni prostor Grada Beograda, kojoj je zamenik gradonačelnika Vesić na ovaj način stao u zaštitu. U tekstu je takođe ukazano da je Grad Beograd, ukoliko je želeo da pomogne organizaciju teniskog turnira „Serbia Open“ to mogao da učini na neki od zakonitih načina i uz čiste račune (npr. javno-privatno partnerstvo, subvencije), umesto da namešta uslove za učešće u „javnom nadmetanju“ tako da se na njega može javiti samo jedna firma.