Joomla 3.2 Template by Justhost Complaints

Zahtev za ispravku

Redakcija lista “Kurir”

 

Poštovani,

 

U vašem tekstu od 31.1.2014. godine, na stranici 4. pod nazivom “SAŠU RADULOVIĆA PLAĆALI STRANCI, A DRŽAVA ĆUTI!” objavljena je kao moja izjava koja je delimično netačna. Između ostalog, objavljeno je sledeće:

 

- Što se tiče konkretnog slučaja, nadležni bi trebalo da provere sve navode na osnovu uvida u dokumentaciju, ugovore - dodaje Nenadić.

 

Na naslovnoj strani je ta izjava pojačana time što sam navodno tražio da ta reakcija bude “hitna”.

 

U stvari, u jučerašnjoj telefonskoj izjavi novinarki “Kurira” nisam pozivao na reakciju nadležnih organa (ni hitnu niti bilo kakvu drugu), već sam ukazao na to da se o tome da li je bilo povrede Zakona (o Agenciji za borbu protiv korupcije) koje zabranjuju funkcionerima obavljanje drugog posla može govoriti tek na osnovu uvida u ugovore i dokumentaciju.

 

Suštinska razlika između objavljene i date izjave je u tome što u situaciji kada se još uvek ne zna da li je uopšte postojao ikakav ugovor između bivšeg ministra Radulovića i navedene banke za vreme njegovog mandata, nema ni mesta pozivanju nadležnih organa da ispitaju da li je kroz realizaciju tog ugovora prekršen zakon.

 

Pozivam Vas da ovu ispravku objavite u skladu sa Zakonom, u štampanom i elektronskom izdanju “Kurira”.

 

Nemanja Nenadić

Transparentnost Srbija

Programski director

 

Beograd, 31.1.2014.